Varför namnet Improve-IT?

Jag har arbetat med IT sedan mitten på 90-talet och jag började faktiskt min karriär med att sälja programvara för EDI (Electronic Data Interchange), ett sätt att utbyta affärsdokument i ett standardiserat format mellan IT-system,  det var i samma veva som offentlig sektor skulle införa elektronisk handel i stor skala.

Man tillsatte vid den tiden ett antal kloka människor i något som kallades “Toppledarforum” som fick uppdraget att sätta riktlinjer och standarder för hur detta skulle gå till. Besparingarna skulle uppgå till 30 miljarder kronor tack vare effektivare handel och hela 6,4 miljarder skulle man spara in genom effektivare fakturahantering.  Framtiden var ljus, allt skulle bli så enkelt, den nya ekonomin och superkonjunkturen stod för dörren. Bolag som Razorfish, Framfab var coola och creddiga de byggde hemsidor för miljoner, e-handel var det nya heta.

Jag höll mest på med tråk-IT, elektroniska fakturor, leveransplaner, transportbokningar och ordermeddelanden, det var inte så mycket fokus på färg och form om man säger så, men det gav en förståelse för hur information flödar kopplat till affärsprocesser och framför allt på hur många olika sätt affärssystem kan hantera samma informationsmängd.

Det inte är bristen på standarder och IT-system som gör det svårt att bygga effektiva IT-lösningar, snarare beror det att man inte har satt sig in i hur verksamhetens processer och informationen hänger ihop.

På den här sidan kommer jag försöka samla de erfarenheter jag har samlat på mig under åren inom integration, projektledning, e-handel med mera.

Gillar du det du läser så sprid det gärna vidare!

Och namnet då? Improve-IT kommer sig av tanken och förhållningssättet att alltid försöka förbättra IT-lösningar och se till du får maximal effekt av de investeringar du gör. Det är inte nya versioner eller standarder som kommer att ge dig den effekten utan förståelsen för vad IT kan göra för att effektivisera ditt företag.

Lägg gärna till mig som kontakt på Linkedin